Wat betekenen de corona maatregelen voor Go spelers?

Nog steeds is het COVID-19 virus actief. Er is geen vaccin tegen en er is geen behandeling om te voorkomen dat mensen overlijden. De versoepeling van maatregelen is erop gericht om met elkaar weer aan de slag te kunnen. Wel onder een aantal voorwaarden om de kans op overdracht van het virus te beperken. Ook de go-spelers zullen graag weer hun clubmaatjes willen zien en fysiek weer aan het bord willen zitten. De huidige situatie laat dat volgens ons echter nog niet toe.

Horecabezoek:
De horeca is per 1 juni open, met 1,5 meter afstand, dus je kunt op die manier met medespelers de horeca bezoeken. Houdt wel de hygiëneregels in acht en houdt 1.5 meter afstand.

Partijen spelen of analyseren:
Binnensporten zijn (volgens de routekaart) pas later toegestaan. Oorspronkelijk 1 september, maar dit lijkt vervroegd te worden, wel met inachtneming van de 1,5 meter regel. Nu is het juist bij een go partij vereist om aan dezelfde tafel te zitten, meestal binnen 1,5 meter. Daarnaast wordt materiaal door beide spelers gebruikt. En het virus lijkt juist op harde en gladde oppervlakken zoals plastic en glas (de go stenen!) beter te overleven. Daarom adviseren wij voorlopig nog geen “fysieke” partijen met elkaar te spelen.

De informatie uit dit advies is afkomstig van Rijksoverheid, RIVM en NOCNSF. Als er relevante nieuwe informatie is houden we jullie op de hoogte. Speel in de tussentijd online om toch van het go spel te genieten!

Bestuur NGoB