Eerste live teamcompetitiedag

Veel spelers aanwezig
Op zondag 3 oktober werd in het Denksportcentrum NDC in Utrecht eindelijk weer een NGC-speeldag gehouden. Vanwege het nog steeds aanwezige risico van gedwongen annulering door corona-maatregelen wordt deze najaarseditie van de NGC niet zoals gebruikelijk verspreid over het seizoen bij de clubs thuis gehouden, maar op twee weekend-dagen in Utrecht. Gelukkig wilden de meeste teams daar graag aan meewerken, en stonden op 3 oktober om 10:15u maar liefst 16 teams van 3 spelers te trappelen om eindelijk weer een live toernooi te mogen spelen.
 
Een sterk deelnemersveld
Het spelersveld in deze NGC is weer behoorlijk sterk. Van de gebruikelijke sterke teams zijn alleen Den Haag 1 en Leiden 1 afwezig, maar verder zijn Arnhem, Groningen, Eindhoven, Nijmegen en Amsterdam met een team van dan-sterkte vertegenwoordigd. Nijmegen heeft zelfs twee deelnemende teams van dan-sterkte, en bovendien is Nijmegen er in geslaagd om maar liefst 4 teams samen te stellen. Ook de kyu-spelers zijn goed vertegenwoordigd, tot en met 2 teams met een gemiddelde sterkte van 9k.
 
Spanning tot op het eind
Door een opeenstapeling van misverstanden verscheen het Amsterdamse team met slechts 2 spelers in Utrecht, wat een extra druk legde op Rob van Zeijst 7d en Robert Rehm 4d. Die moesten immers bij elk team-treffen allebei hun partijen winnen om de match te kunnen winnen. In de eerste ronde lukte dat ook tegen Groningen-1, maar in de tweede ronde wist Rudi Verhagen 5d van Robert te winnen. Daardoor zag de derde ronde meteen een spannende wedstrijd tussen Nijmegen-1 en Arnhem-1 om de eerste plaats in het tussenklassement, die door Nijmegen met 2-1 gewonnen werd.
 
De tussenstand
Van de overige teams deden zowel Apeldoorn als Almere het erg goed op deze eerste speeldag. Zij staan met 3 ronden gespeeld samen met Eindhoven-1 en Groningen-1 op een gedeelde 4e plaats, achter Nijmegen-1 op de eerste plaats en Amsterdam samen met Arnhem op een gedeelde tweede plaats. Op zaterdag 20 november worden rondes 4 t/m 6 gespeeld en moet duidelijk worden wie zich team-kampioen van de najaarscompetitie mag noemen. Ook lager in het klassement werden interessante en spannende partijen gespeeld, met daarbij voor meerdere spelers de bijzonderheid dat het hun eerste wedstrijd buiten de eigen club was. Hopelijk zorgt deze eerste NGC-dag ervoor dat die ervaring naar meer smaakt en dat we komende maanden nog vaker live partijen kunnen spelen op diverse lokaties in Nederland.
Kijk hier voor de gedetailleerde tussenstand.