De NGC gaat weer van start

De nationale competitie voor teams gaat dit najaar weer van start. De NGC-organisatie nodigt alle clubs en teams die mee willen doen, uit om zich alvast aan te melden. We willen een indeling maken waarin voldoende “lucht” zit, mochten er toch weer beperkingen door corona zijn in het najaar of de winter. Daarom denken we aan een opzet over een volledig seizoen 2022-2023, in plaats van een najaars- en een voorjaars competitie. Maar dan hebben we veel teams nodig die meedoen! Naast de gebruikelijke teams van de go clubs, nodigen we ook persoonlijke leden van de NGoB uit om samen een team te vormen en deel te nemen.

Er is naar de NGC contactpersonen, de clubbestuurders en andere contactpersonen een uitnodiging gestuurd om teams in te schrijven voor de NGC.
Heb je interesse om deel te nemen, neem dan met hen contact op of meld je bij ngc@gobond.nl

Het tijdschema voor de inschrijving en de competitie:
- Vooraanmelding tot 29 juli: teams geven zich op via ngc@gobond.nl met vermelding van gemiddelde speelsterkte en standplaats
Voorlopige indeling: Op basis van de vooraanmeldingen gaan we kijken hoeveel klassen er gemaakt kunnen worden, en hoeveel teams er per klasse gaan spelen. Wij denken aan klassen van 8 teams zodat er 7 ronden worden gespeeld
Publicatie van de voorlopige indeling volgt per mail en in het go bulletin van augustus
Definitieve inschrijving tot 3 september: teams geven de namen van de teamleden door
Definitieve indeling: eventuele aanpassingen na de definitieve inschrijving

De eerste ronde van de NGC is in de week van 12 september. Daarna waarschijnlijk één ronde per maand tot en met mei 2023, waarbij december en januari worden overgeslagen.

De NGC organisatie
Mirjam van den Hout en Marianne Diederen