COVID-19 update

Beste leden,

De huidige situatie omtrent het COVID-19 virus (coronavirus) en de maatregelen die genomen zijn, treffen ook go-activiteiten in Nederland, Europa en wereldwijd.

Alle clubs zullen ongetwijfeld hun clubavonden hebben opgeschort. Indien er clubs zijn die nog bij elkaar komen voor clubavonden, adviseert de Nederlandse Go Bond ten strengste om dat de komende weken niet meer te doen. Verscheidene clubs hebben al clubavonden online georganiseerd op KGS of OGS. Neem hier een voorbeeld aan.

De organisatie van het Keizer Karel toernooi in Nijmegen, dat gepland stond voor 21 en 22 maart, heeft laten weten dat het toernooi afgelast is.

De Nederlandse Go Competitie kan ook binnen het huidige seizoen niet uitgespeeld worden. Veel partijen moesten al geannuleerd worden en ook de tussendag op 11 april zal geen doorgang kunnen vinden. Besloten is daarom dit seizoen van de NGC niet uit te spelen. Reeds gespeelde partijen worden ingevoerd in de Europese Go Database.

Mochten er andere evenementen zijn binnen Nederland die niet gehouden gaan worden in verband met de COVID-19 situatie, stellen wij het op prijs als de organisatie ons en natuurlijk alle deelnemers spoedig op de hoogte stelt.

Wat Europese toernooien betreft: het toernooi van Parijs is afgelast en het EK Parengo is naar een nog onbekend later tijdstip verplaatst. Ongetwijfeld zullen veel kleinere evenementen ook niet gehouden worden. Deelnemers wordt verzocht zelf op de hoogte te blijven.

Daarnaast zijn internationale toernooien als het WAGC en het WK dames uitgesteld of afgelast.

Wij proberen go-spelend Nederland zoveel mogelijk op de hoogte te houden. Mocht er onduidelijkheid zijn over bepaalde evenementen, neem dan gerust contact op met de Go Bond via info@gobond.nl of één van de bestuurders.

De NGoB wenst alle leden sterkte en veel online go-plezier.

Hartelijke groet,

Michiel Tel
Voorzitter  |  Nederlandse Go Bond