Go Club Zwolle
> Home

  18-11-2009: update alle pages
Home
Clubinformatie
Ladder
Links
Over go:

Go is een van oorsprong Chinese denksport, in Japan en Korea (zij noemen het baduk) erg populair en in het Westen steeds meer in opkomst. Je kunt op Internet via lesjes op 321Go Go leren spelen.De Go Club Zwolle...
bestaat uit zo'n 15 aktieve Go spelers. We zien elkaar op woensdag (vanaf ongeveer 20.15 uur) in Café de Singel. Deelname is vrij: spelers geven zich via de mail per woensdag op. Op de bladzijde met clubinformatie kun je meer over ons lezen en staat een routebeschrijving.
Go Club Zwolle in 2009

Het eerste halfjaar waren de woensdagavonden maar af en toe bezet. Martin, Gijs en Robert vormden nog de harde kern die regelmatig een partij speelden. Sinds de zomer trekt de belangstelling weer meer aan. Enkele spelers komen weer wat vaker / terug van tijdje weggeweest (waaronder Frank, Jan, Louis) of af en toe (Clemens, Harry, Kamiel, Ton). En er zijn een paar nieuwe belangstellenden (Charissa, Ploni).

Nieuwe spelers

Nieuwe spelers zijn altijd welkom en kunnen op de woensdagavond langskomen. Wij hebben materiaal voor een beginnerscursus waarmee we het spel aan je kunnen uitleggen. Voor degenen die al wat geoefend hebben, is er altijd wel een speler die een ''teaching game" wil spelen, dus met uitleg. Je kunt spontaan langskomen of je aanmelden via de mail.

Clubverband

Wij zijn wel verbonden met de Nederlandse Go Bond als Go Club Zwolle. Maar we hebben geen clubstructuur, dus geen officieel lidmaatschap, geen contributie, geen verplichtingen. Spelen of langskomen in de Singel doen we omdat we dat leuk vinden / graag een live-partij willen spelen / van elkaar willen leren.

Ladder

Voor de onderlinge partijen gebruiken we een soort laddersysteem: iedere speler heeft een geschatte speelsterkte. Bij het begin van een partij wordt het verschil in speelsterkte gecompenseerd door voorgiftstenen. De uitslag van de partij bepaalt of je een beetje stijgt of daalt op de ladder.

Handige links

De Go kalender met toernooiaankondigingen, info over en vanuit de Nederlandse Go Bond,
321Go is een (NL) leeromgeving voor Go spelers, en er is een internationale wikisite over Go.
Op eurogotv.com veel video's van lessen en partijen met commentaar.
En kijk voor meer links op onze eigen
links.